maanantai 16. toukokuuta 2011

Huushollin esittelyä: Olohuone

Olohuone keittiöstä päin

Tällä kertaa esittelyvuorossa on olohuoneemme. Kuvat ovat aika oransseja, kun aurinko paistoi juuri ikkunasta, mutta haittaneeko tuo :) Olohuoneeseen olen yrittänyt saada vähän tummempaa sävyä ja jonkinlaista salaperäisyyttä. Mustia yksityiskohtia (verhot, lamppu, koristetyynyt), eläinkuviota... Olohuonekin on vähän räjähtänyt vielä muuton jäljiltä, eikä tämä ole se lopullinen tyyli välttämättä.

Vitriini ja tv-taso

Olohuoneemme on mielestäni aika ahdas. Toisinaan se näyttää just hyvänkokoselta, mut sitte välillä taas tulee ahdas olo, kun siellä viettää aikaa. Miehenihän tosiaan joutui luopumaan toisesta tietokonepöydästään, sillä se ei olisi mahtunut mihinkään täällä, tai ainakaan niin miten siitä olisi ollut hänelle juuri eniten hyötyä. Mieheni siis korjailee ja rakentaa tietokoneita harrastuksenaan, eli elektroniikkaa meiltä löytyy :)

Tietokonenurkkaus

Meillä on siis normaali pöytäkone sekä kone, jonka näyttönä toimii meidän televisio :D Tämä telkkari-kone on tehty läppäristä, näyttö vaan pois. Olkkarin verhot ovat hakusessa, mistään ei tahdo löytyä tummaa kappaa!! Tuokin verho on alunperin sivuverho, joka on yli 2 metriä pitkä eli aivan liian pitkä meidän ikkunoihin. Taittelin sen sitten väliaikasesti kapan muotoon. Suunnitelmissa olisi tuunata yksi musta paneeliverho kapaksi ja vaikka leimasimella tehdä kuvia siihen.

Keittiöön päin


Peilipöytä

Sain olkkariin mahdutettua peilipöytäni. Vihdoinkin voin meikata aamuisin sen ääressä eikä tarvitse raahata meikkejä keittiöön :) Peilipöydän on äitini ostanut joskus 1970-luvulla. Alkuperäiseltä väriltään se on tumman ruskea, mutta kun aloimme kotona sisustamaan ensimmäistä omaa huonettani, niin se maalattiin valkoiseksi. Virhe!! Vuosien saatossa pöydän reunassa on luomiväri-, meikkivoide ja ripsiväritahroja, jotka eivät lähde millään pois. Olenkin miettinyt, että poistaisin tuon maalin tuosta ja maalaisin sen takaisin ruskeaksi. Ehkä saman sävyiseksi kuin vitriini ja sohvapöytä ovat, kirsikkaa?

Kuten sanoin, olohuoneemme on aika räjähtänyt mielestäni. Uutta tännekin olisi saatava, nimittäin:
  • uudet, saman sarjan matot (mustat)
  • uusi verho, kappa (musta tai tummakuvioinen)
  • uusia sohvatyynyjä (mustia)

tiistai 10. toukokuuta 2011

Keittiön uutta järjestystä

Keittiön pöytien järjestys on mua häirinnyt jonkun aikaa. Tuntuu, ettei tavarat oikeen millään tahdo löytää paikkaansa vaikka kuinka järjestelet. Perjantaina sitten sain innostuksen illalla yhdeksän jälkeen, että nyt järjestetään nämä uudestaan ainakin jonkin näköiseksi...

Tältä lasikaappien alla oleva pöytätaso näytti ennen. Tylsä...
Mutta nyt se on näin! Tylsähän se on vieläkin, iso ja tilava pöytä enkä keksi mitään järkevää tavaraa sinne!
Nurkkahylly oli ihan ok, mutta haaveilin että sinne laittaisin kaikki koristekahvipannut esille
Ja sinne ne menivätkin. Samalla katosi värikkyys... :/
Tämä on erittäin ongelmallinen pöytä. Mitä ihmettä tähän laittaa??
No siihen laitettiin keittiövaaka ja kynttiläkippoja.
Tässä vielä lähempää otos lasikaappien alla olevasta sisustuksesta. Tuo "pöytäliina" on aivan ihana löytö, eikä se edes ole pöytäliina oikeasti... Vaan keittiöliina ;) Mutta mielestäni tuo on todella suuri keittiöliinaksi! Enkä raaskisi muutenkaan noin hienoa keittiöliinaa käyttää siihen tarkoitukseen :)

maanantai 9. toukokuuta 2011

Huushollin esittelyä: Keittiö

Tällä hetkellä keittiö on ihanin paikka kodissamme, sillä se on oikeastaan valmis sisustukseltaan ja on juuri sellainen, millainen haluan keittiön olevan; kodikas. Keittiössä saa olla väriä! Tällä hetkellä keittiön värinä on vihreä.

Keittiö eteisen ovelta päin

Keittiön kaappeja koristamaan ovat päässeet vintage-mainoskortit, joissa mainostetaan munankovettajaa, "yksi ainoa seikkailu voi olla kohtalokas" ja muita hauskoja vanhan ajan mainoksia. Näitä kortteja löytyy yhdeltä kirpputorilta. Eihän nämä ihan oikeaa vintagea ole, kun uusia kortteja ovat, mutta... :)

Keittiön lasikaapit

Keittiön lasikaapeissa on kahviastiastoja, tuoppeja, viinilaseja ja muita astioita, joita harvemmin käytetään ja ovat hienompia kuin arkiastiat. Minulla on jokin ihme viehätys näihin tuoppeihin ja erilaisten viinilasien keräilyyn, vaikka en edes juo olutta ja viinikin on vähän siinä ja siinä :D

Keittiö olohuoneen ovelta päin

Keittiömme on aivan ihanan tilava! Mahtuu ruokapöytäkin kunnolla ja siinä mahtuu jopa syömään, mitä ei edellisissä asunnoissamme oikein ole voinut tehdä.

Ai niin, eihän tämä keittiökään ole aivan valmis :) Uusi matto olisi hakusessa, räsymatto mieluiten ja vihertävänä! Tällä hetkellä lattialla on yksi sininen matto (joka sekin on pesussa kun kissa päästi lirut siihen...) ja se ei oikein sovi värimaailmaan. Täytyy siis kierrellä kirpputoreja ahkerasti!

sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Äidin lahja

Tein äidille pienen lahjan äitienpäivän kunniaksi. En ole vielä käynyt äitini luona, mutta toivon että hän tykkää näistä :)


Valkoiset tossut vaaleanpunaisilla koristeilla! Aika vauvamaisethan nämä ovat, mutta kyllä minä itelleni nämä huolisin ;) Ja alunperin aloinkin tekemään itselleni, mutta sattuivat valmistumaan juuri näin äitien päivän lähellä niin samahan se on lahjoittaa ne eteenpäin!


Lankana oli joku jämälanka, minkä löysin lankapussista. Veikkaan, että tämä oli Novitan Nallea, ei ihan 7 veljeksen paksuutta ollut. Tämäkin valkoinen lanka on ostettu varmaan yli kymmenen vuotta sitten, ensimmäisen neulomisinnotuksen alkaessa. Sainkohan silloin edes mitään valmiiksi...? Epäilen :)

Tossut tehty tällä Novitan ohjeella. Erittäin helpot pöllömmänkin tehdä! Näiden tossujen myötä haluan toivottaa kaikille äideille 

oikein ihanaa äitienpäivää!

Nauttikaa, tänä päivänä te olette juhlakaluna :)

torstai 5. toukokuuta 2011

Uusia ostoksia - jälleen

Miehen tilipussille tuli rahaa ja minä käytin sitä hyväkseni - käymällä kirpputorilla ;D Ihania juttuja taas löytyi, vaikka tuo paikallinen kirppari on aika huono; samat tavarat aina vaan, eikä siellä omakaan hyväkuntoinen tavara tahdo mennä kaupaksi. Ehkäpä omistajien olis syytä katsoa vähän peiliin...

No, mutta mitä sieltä löytyikään? Pahoitteluni erittäin taidokkaista valokuvista :)


Ihana, pieni kokoinen kahvi-/teepannu eurolla ja kun menin parin pöydän päähän...


Löytyi täysin samanlainen pannu isompana ja kahdella eurolla! Mahtavaa :) En huomannut yhtään katsoa, että oliko kyseessä sama myyjä vai miten sattuikaan, että löytyi justiin samanlaiset pannut erikokoisina... Nämä hakevat vielä paikkaansa keittiössä, mutta mieleeni tuli ajatus erilaisten pannujen keräilystä... :)


Kaunis hevostaulu eurolla pääsi meidän makuuhuoneeseen. Olen aina rakastanut hevosia ja rakastan edelleen, kunpa pääsis taas pitkästä aikaa hepposia hoitamaan :)

Eli neljän euron reissu oli! Ei kovin kallista :)

tiistai 3. toukokuuta 2011

Huushollin esittelyä: WC

Aloitetaan huushollimme esittely vessasta :) Meillä on siis erikseen vessa ja kylpyhuone, mikä on aivan mahtava juttu, koska meillä tosiaan on nuo kissat. Entisissä kämpissä wc-kylppärit olivat aina niin ahtaita, että kissanhiekkalaatikko tahtoi kastua kun suihkussa kävi. Nyt ei laatikko enää kastu, kun se on vessassa. Uusi laatikko on hakusessa, jostain jos löytyisi katollinen malli halvalla niin onnellisia olisi minä ja kissat :)



Tässä näkymää vessan ovelta



Pytyn yläpuolella tuikku sekä ihania vintage-mainoksia, jotka kauppaavat mm. lihotuskarkkeja ja liljamaitovoidetta :)



Tämä ihana wc-paperipussi löytyi paikallisesta toimintakeskuksesta. Kirpputoreillahan näitä on näkynyt, mutta aika kovilla hinnoilla. Ihan ymmärrettävää, koska aika monethan näitä tekee käsitöinä ja käsityöt maksavat!



Huussikirjat ovat hauskaa luettavaa pitemmällä istunnolla :D Löytyivät kirpputorilta, yhteensä neljä euroa. Vähän ovat kuluneet, mutta mitäpä tuo haittaa.



Lopuksi vielä kuva pöydästä. Pöydällä on korissa hiustenkuivaaja ja muut sen tyyliset härpäkkeet, ilmanraikastaja, kosteusvoide ja hiuslakka. Myös seiskat ilmestyvät tähän pöydälle. Oon huomannut, että ehkä niiden paras paikka on tuossa, koska miehellä on tapana hakea aina lukemista kun menee vessaan, niin nyt ei raukalla mene aikaa lukemisen hakuun kun hätä on suurin :)

Vessan sisustus nyt ei tällä hetkellä ole kovin kummoinen. Muuton jäljiltä tavarat hakevat paikkaansa ja huoneet ulkomuotoaan. Vessaan olisi tarkoitus löytää mm:
  • uusi hiekkalaatikko
  • kori hiustenkuivaajan säilytykselle
  • kauniimpi roskis, suljettava malli!