200 g voita
200 g tomusokeria
75 g mantelijauhetta
½ dl siirappia
½ dl soodaa
5½-6 dl vehnäjauhoa
(sokeroituja kirsikoita)
200 g tomusokeria
75 g mantelijauhetta
½ dl siirappia
½ dl soodaa
5½-6 dl vehnäjauhoa
(sokeroituja kirsikoita)
Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi ja laita taikina hetkeksi kylmään. Pyörittele taikinasta pieniä palleroita, jotka painat tasaiseksi. Paista 190 asteessa n. 12 minuuttia.
Taikina on todella muruista ja alkuperäisessä ohjeessa (mantelijauhepussin takana) käskettiin taikinasta tekemään tanko, jonka olisi laittanut jääkaappiin ja tangosta sitten leikannut palasia. Näin tehtynä pikkuleivistä olisi varmasti tullut kauniimpia kuin mun tekemistä, mutta meni hermot siihen muruisuuteen, joten pyörittelin sitten palleroita ja painoin ne littanaksi :) Pikkuleivät tehtyäni muistin, että koulussa opetettiin tämän tyyliset pikkuleivät leipomaan tangoksi kelmun sisällä... Varmasti olisi toiminut!
Kaapista löytyi paketti sokeroituja kirsikoita, joita testasin toiseen pellilliseen. Hyvin sopivat ja ovat kyllä paremman makuisia kuin nuo ihan "paljaat" pikkuleivät! Eli seuraavalla kerralla kaikki pikkuleivät saavat seurakseen kirsikan :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kirjoitathan kommenttia minulle :)