keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Pihan suunnittelua

Nyt, kun on viimeisetkin lumikasat pihalta sulaneet, niin ois aika suunnitella pihaa ja miten sitä laittaisi. Tämä on siis mulle ihan eka kerta, kun on oma piha käytettävissä ja into on siis suuri :) Tällä viikolla onkin haravointi vuorossa, nyt se ei välttämättä olekaan enää niin inhottavaa, kun saa omaa pihaa haravoida :)

Kovasti haluaisin pihaa laitella, jotta siellä viihtyisi kesällä esimerkiksi grilli-iltojen merkeissä. Ensimmäiset iltamat pitäisi nyt vappuna pitää, tosin saa nähdä, tuleeko siitä mitään, vesisateita kun ovat luvanneet :(


Talon sivulla on tällainen parin laatan levyinen alue, johon ois ihana saada jotkin ulkokalusteet. Harmi vaan, että noita laattoja ei ole kuin noin vähän, mitä olen sitä katsellut ja suunnitellut niin aika pieni on tila! Suunnitelmissa siis olisi ostaa lisää laattoja ja leventää tuota ainakinyhden laatan verran nuolen osoittamaan suuntaan.

Tähän "terassille" olisi tarkoitus siis ostaa ulkokalusteet, ehkä kahden istuttavat vain. Seinässä on myös teline amppelille, siihen siis jokin kaunis amppelikukka väriä tuomaan :)


Etupihalle haluan tuoda väriä, se näyttää niin harmaalta. Vetelin viivoilla tuonne sivulle, miten sitä laatoitusta suunnittelin. Mustalla viivalla on yksi suunnitelma ja punaisella toinen. Tällä hetkellä kallistun tuohon mustan viivan kokoiseen "terassialueeseen" :)

Ikkunan edessä on pitimet parvekelaatikolle, siihen siis tulee sellainen. Tuossa kohtaa, missä narsissit ovat, haluaisin jonkin ruukun. Suunnittelin auringonkukkaa, siis yksi auringonkukka ruukussa. Saattaisi olla aika jännän näköinen :) Ja tuo keittiöjakkara lähtee pois, väliaikaisesti vain siinä ollut, kun en parempaakaan paikkaa sille keksinyt :D Enkä sisälle sitä halua, kun on niin likainen.


Pihan perällä olisi hyvä paikka kasvimaalle. Paha vaan, että siellä kasvaa jonkin sortin ukonputkia ja muita ihanuuksia. Voisikohan tämän muuttaa kasvimaaksi, kun muokkaisi maan kunnolla? Muistaakseni isälläni on ihan konekäyttöinen maanmuokkauskone, jonka ajattelin hakea avuksi. Tämä ryvekkö kyllä ei ole kokonaan meidän, puolesta välistä ryvekköä menee tontin raja. Joten auttaakohan kunnon maanmuokkaus mitään, jos toisella puolen kasvaa vielä näitä ukonputkia ja muita? Leviääkö ne samantien takaisin?

Ja mitä kukkia osaisin kylvää parvekelaatikkoon tai siihen ruukkuun? Aika aloittelija ja tollo olen näiden kukkajuttujen kanssa. Hyviä vinkkejä otetaan siis vastaan!

3 kommenttia:

  1. Voi onpas hauskaa, että sullakin on blogi! Ja aika samoista aiheista taidetaan osittain pölistäkin. Hihihi. Pistinpä suosikkeihin ja käyn aina kurkkimassa. (:

    Mäkin olen tehnyt vähän kukkasuunnitelmia. Parvekkeille vois laittaa laatikot ja tuohon terassille jonkun kukkaruukkusysteemin. Sen pidemmälle en kyllä oo vielä päässy mietteissäni, et olisin jotain lajeja tms. keksiny. Mä rakastan kovasti kuunliljoja! Ne on helppohoitosia ja sopii varjoisiin paikkoihin viherkasveiks. Tähän asuntoon ei nyt kyllä oikein sovi, kun terassikin on niin kovin aurinkoinen. Otin kyllä talteen Plantagenin ja Prisman kesäpihalehdet tms. ja niitäkin ajattelin hyödyntää sit kasvivalinnoissani.

    Ja huippukirppislöytöjä olit aiemmissa postauksissa tehny!

    VastaaPoista
  2. Mä en oikeen ole vielä keksiny et mitä kukkasia istuttelis. Aattelin ihan kaupassa hihhuloida ja ottaa sellasten kukkien siemeniä, jotka näyttää kauniilta :)

    VastaaPoista
  3. Jään mielenkiinnolla odottamaan teidän pihaprojektin edistymistä! :)

    Kehäkukkakylvösten kanssa ei voi epäonnistua, siis jos tykkää oranssin ja punaisen eri sävyistä. :)

    VastaaPoista

Kirjoitathan kommenttia minulle :)